info@lasgroepldr.nl

PROGRAMMA 2021

De bijeenkomsten van de LDR zijn normaliter altijd op dinsdag in alle maanden van het jaar behalve juli en augustus. De aanvang is 20:00 uur tenzij anders vermeld.  Naast de regulieren bijeenkomsten worden er ook nog wel eens aanvullende activiteiten georganiseerd zoals bedrijfs- en beursbezoeken. Maar zolang het 'Coronatijd' is zullen we onderstaande programma hanteren. Aanvangstijd blijft zonder tegenbericht 20:00.

 

19 januari 

Nieuwjaarsbijeenkomst en een technische lezing via Teams. De link vindt u in de uitnodiging hier onder. Deze digitale LDR bijeenkomst bestaat uit 2 delen:

20:00 - 20:45 Nieuwjaarsvergadering

20:45 - 21:00 Pauze

21:00 - 21:45 Lezing over fase transformaties door Ewit Groen

 

19-01-2021 - LDR Uitnodiging (2).pdf
Download

 

Indien u de punten voor deze lezing wil aanvragen bij het NIL dan kunt u tijdens de lezing van het scherm een 'printscreen' maken en deze voegen bij de uitnodiging. Dit kunt u opsturen aan het NIL. 

De LDR wil elke 2 maanden een on-line lezing organiseren tot de tijd dat we weer fysiek bij elkaar kunnen komen.

 

De presentatie

LDR - Phase Transformations .pdf
Download

 


16 maart

Lezing over de EN 1090 in de praktijk door Marc Bosman, vriend van LDR. 

 

16-03-2021 - LDR Uitnodiging (1).pdf
Download

 

 


11 mei

Lezing over laser cladding for coating and repair door Tom de Bruyne van LCV. 

 


15 juni

Lezing over Hydroprocessing verzorgd door Arjen Reinders van Mc Dermott.
Onderwerp is Hydroprocessing unit met uitleg over welke materialen worden gebruikt en waarom, maar zeker ook welke eisen er worden gesteld aan WPS/PQR voor dikwandige (dikwandig kan betekenen meer dan 200 mm dik) reactoren van Cr-Mo materiaal.

 

 

LDR Hydroprocessing June 2021.pdf
Download

 


 

Dinsdag 14 september

Helaas gaat de  jaarlijkse traditionele LDR barbeque in het ARA hotel te Zwijndrecht niet door. Het ARA Hotel wil geen evenementen organiseren waarbij grote groepen mensen bij elkaar zijn. 

Daarom:

Lezing over fasetransformaties gericht op perliet door Ewit Groen van Groen Training & Consultancy.

 

14-09-2021 - LDR Uitnodiging.pdf
Download

 

 


16 november

 Er is geprobeerd een lezing te organiseren in het ARA-hotel. Helaas kan deze door de omstandigheden niet doorgaan. Het is niet gelukt om deze lezing om te zetten naar een online lezing. We gaan proberen om voor 14 december weer een online lezing te organiseren. 


14 december

Een lezing over het onderwater lassen die wordt verzorgd door Bart Cassiers van Divewise.

De lezing wordt gehouden via Teams. 

 

 

14-12-2021 - LDR Uitnodiging.pdf
Download

 

 

 Tijdens de lezing in maart over de EN 1090 in de praktijk kwam kort het onderwater lassen aan de orde. Daar bleek de nodige belangstelling voor te zijn en daarom hebben we voor deze lezing Bart Cassiers van het bedrijf DiveWise uitgenodigd om met de LDR dieper in te gaan op dit onderwerp. 

 

Veel constructies bevinden zich ook onderwater. In de lezing over de EN 1090 in maart kwamen de sluizen van IJmuiden aan de orde. Maar denk ook aan ondersteunende constructies van platforms, windmolens scheepsrompen enzovoort. Booglassen met beklede elektrode wordt vaak ingezet voor onderhoud en reparaties onder water. Bart Cassiers zal ons de ins- en outs van het onderwater lassen presenteren, inclusief de manier om deze lasmethoden te kwalificeren. 

 

Mocht u zich willen inlezen in het onderwerp of voor later naslagwerk willen hebben dan kunt u meer lezen over het onderwaterlassen in de volgende vakbladen Lastechniek:

- februari 2018 "Onderwater lassen bij de marine"

- juni 2019 "Hyperbaar lasproject in Japan"

- september 2019 " Onderwater Lassen en -snijden voor maritieme en offshore toepassingen"

- februari 2020 "Onderwater lassen - snijden, De beklede elektrode"

- maart 2020 " Onderwater Lassen en -snijden - april 2021 "Onderwaterlassen in een habitat"